sivilcelerden kurtulmanın kolay yolları-2

sivilcelerden kurtulmak için faydalı ve kolay yöntemlerle tekrar sizinleyiz işte önerilerimiz:

İçecek Reçeteleri:

— 2 çorba kaşığı ısırgan yaprağına 2 bardak sıcak su ekleyin, 2 saat dinlendirin. Günde 4 defa yarım bardak için.

— 1 çorba kaşığı karahindiba köklerine 1 bardak kaynar su ekleyin, 15 dakika kaynatın. 45 dakika demlendirip, süzün. Günde 3 defa yarım bardak, yemekten 15 dakika önce için.

— 3 ölçü andız kökü, 3 ölçü at pıtrağı kökü, 4 ölçü sarı kantaron otunu demleyin. Günde 2 bardak için.

— Dereotu tohumu, at pıtrağı kökü, meyan kökü, karahindiba kökü, akdiken kabuğu – eşit miktarda karıştırıp, demleyin, yemekten yarım saat önce yarım bardak sıcak olarak için.

— Adaçayını çay veya kahve yerine için

Sivilcelere karşı diğer yöntemler:

— Yüz temizleme losyonu: 1 tatlı kaşığı papatya, 1 tatlı kaşığı sarı kantaron, 2 tatlı kaşığı kartopu çiçeği. 200 ml sıcak su ekleyip, kapalı bir kapta demleyin, 30 dakika bekletin. Yüzünüzü hazırladığınız bu ılık karışımla silin.

— Maske: 1 tatlı kaşığı kartopu çiçeği, 1 tatlı kaşığı kalendula çiçeği ve 1 tatlı kaşığı tarla atkuyruğunu karıştırın. 200 ml sıcak su ekleyip kapağını kapatın. Patatesi haşlayın, suyunu süzün ve demlediğiniz çayı patateslere ekleyin, iyice ezin, maske hazırlayıp yüzünüze sürün. 15–20 dakika bekleyin. Ilık suyla yıkayın.

— Temizleme losyonu: 2 çorba kaşığı tarla atkuyruğuna 150 ml oda sıcaklığındaki suyu ekleyin, kapatıp bir gece bekletin. Sabah 1 kaşık karışıma 3 kaşık karpuz suyu denk gelecek şekilde karpuz suyu ekleyin. Yüzünüzü bu karışımla temizleyin.

— Domates maskesi: 2 çorba kaşığı domates rendesine 1 çorba kaşığı nişasta ekleyin, maske hazırlayıp yüzünüze uygulayın. 15–20 dakika bekletip soğuk suyla yıkayın.

BUZ KÜPLERİ

Bazı şifalı bitkileri kullanarak buz küpleri hazırlayabilirsiniz. Buz küplerini sabahları kullanabilirsiniz. Onları yüzünüze sürmeniz cildiniz için yararlı olacaktır. Ancak eğer buzun cildinize iyi gelmediğini hissederseniz erimeye bırakın, pamuk yardımıyla yüzünüze sürün.

— Şerbetçi otu buz küpü: 1 kaşık şerbetçiotu kozalağına 50 ml sıcak su ekleyin, kapağını kapatıp 30 dakika demleyin. Soğuyunca buz kalıbına boşaltın. Ve dondurucunuza yerleştirin.

— Kalendula yapraklarından buz küpü: 2 kaşık kalendula yaprağına 50 ml sıcak su ekleyin, kapağını kapatıp demleyin. Kalıplara boşaltıp dondurun.

— Adaçayı buz küpleri: 1 tatlı kaşığı adaçayı yaprağına 50 ml sıcak su ekleyin, 5-7 dakika demleyin. Dondurup kullanın.

— Dereotu tohumu buz küpü: 1 tatlı kaşığı dereotu tohumuna 100 ml sıcak su ekleyin, 15 dakika bekleyin. Süzüp soğutun ve kalıplara boşaltın.

— Meyve suyu küpleri: Bazı meyve ve sebzelerin suyunu dondurarak kullanabilirsiniz; Karpuz suyuna çok az tuz ekleyerek dondurun. 2 kaşık ayva suyu+2 kaşık maydanoz suyunu karıştırın. Buz kalıplarına döküp dondurun. Veya çilek suyuna kavun suyu ekleyin, karıştırıp dondurun.

— Gül küpleri: 3 tatlı kaşığı gül yaprağına 50 ml sıcak su ekleyin, kapatıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yapraklarıyla beraber kalıplara döküp dondurun.

0 yorum: